full screen background image

USV discută posibilitatea înfiinţării de colegii universitare în cadrul instituţiei

usv sigla    Consiliul de Administraţie al Universităţii “Ştefan cel Mare” se întruneşte, marţi, pentru a discuta posibilitatea înfiinţării, din acest an, de colegii universitare în cadrul instituţiei, formă de învăţământ la care se pot înscrie şi absolvenţi de liceu fără diplomă de bacalaureat.

Aceste programe nu sunt echivalente studiilor superioare, ele fiind încadrate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar.

Zilele trecute, rectorul USV, Valentin Popa, a declarat că nu susţine această idee, mai ales că respectivele colegii trebuie autorizate şi acreditate de Agenţia pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

El a precizat că înfinţarea colegiilor implică analize şi pregătiri “ce nu se pot face în mod pripit”.

Ministerul Educaţiei a publicat metodologia de organizare a colegiilor care primesc tineri fără bacalaureat, mai exact documentul de care universităţile mai aveau nevoie pentru a începe înscrierile.

Conform documentului, învăţământul postliceal se organizează în şcoli postliceale cu personalitate juridică sau ca structuri fără personalitate juridică, în cadrul liceelor ori în colegii în cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar