full screen background image

Deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”

deschiderea-anului-scolar 2     Aproape 120.000 de preşcolari şi elevi din judeţul Suceava au început astăzi un nou an şcolar.

Ca în fiecare an,  la festivităţile de deschidere a unităţilor de învăţământ participă şi cei cu funcţii de conducere în cadrul administraţiei locale şi judeţene.

Unul dintre liceele unde personalităţile sucevene s-au înghesuit pentru a lua cuvântul este Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” din Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a promis că liceul sucevean va avea, începând de anul viitor, sala de sport mult visată.

Nechifor: “Am fost la dumneavoastră în urmă cu doi ani, invitat de domnul director Popescu. Atunci, am spus că nu o să revin la “Ştefan cel Mare” decât în momentul în care vom găsi soluţia pentru realizarea unei săli de sport. Am găsit-o, în acest an începem procedurile, şi, să dea Dumnezeu, sper ca anul viitor să facem deschiderea în noua sală de sport. E un vis la care au muncit foarte mulţi oameni. Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” merită mai mult şi o să facem, cu siguranţă, acest lucru.”

La deschiderea festivă a participat şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care a reamintit că la “Ştefan cel Mare” s-a făcut întotdeauna un învăţământ de performanţă.

Lungu: “Ne aflăm la un Colegiu Naţional care a făcut mereu performanţă, care a făcut mereu cinste oraşului, României şi chiar la nivel internaţional. Rolul şcolii este acela de a învăţa copiii carte, dar şi de a face educaţie. De aceea, este normal să avem un parteneriat între administraţia locală, şcoală, părinţi, biserică, să facem o educaţie corespunzătoare generaţiilor viitoare.”

La colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” a fost prezent şi şeful Inspectoratului Judeţean, Gheorghe Lazăr. El a felicitat dascălii şi elevii pentru rezultatele de excepţie obţinute în precedentul an şcolar.

Lazăr: “În ceea ce prioveşte anul şcolar încheiat, vreau să vă felicit pentru rezultatele frumoase obţinute la concursuri şi olimpiade, la examenele de evaluare naţională şi de bacalaureat. Vă felicit şi, pentru cei care sunteţi prezenţi, cred că este un angajament de a continua aceste rezultate frumoase.”

deschiderea-anului-scolar 1

comments

comments




Leave a Reply

avatar