full screen background image

Primăria Suceava sprijină cu bani pe unicii rămaşi fără centrală pe gaze în scările de bloc

IM000896.JPG     Primăria municipiului Suceava ar putea acorda un sprijin financiar de urgenţă proprietarilor de apartamente care, într-o scară de bloc, au rămas unicii beneficiari ai serviciilor de alimentare cu apă caldă şi căldură furnizate, în prezent, de Termica Suceava.

Primarul Ion Lungu spune că abonaţii respectivi sunt familii cu venituri foarte mici, care nu şi-au permis achiziţionare a unei centrale termice individuale pe gaze naturale şi cărora, drept urmare, li se pun în cârcă toate pierderile şi costurile inerente sistemului de distribuţiei  a agentului termic în condominiul în cauză.

Lungu: “Există cazuri în care a mai rămas doar un singur abonat pe scară, iar toate costurile directe şi indirecte  sunt suportate de către acesta. Mai grav este faptul că se află în această situaţie tocmai persoanele care nu au putere de plată şi care ajung tot pe capul Primăriei. De aceea, decât să vină în mod repetat după sprijin financiar, mai degrabă le ajutăm o singură dată să-şi cumpere un  aparat de încălzit. Situaţia prezentă nu este eficientă nici pentru  consumatorii respectivi, nici pentru Primărie şi nici pentru Termica, societate care nu va duce agentul termic doar pentru un abonat pe scară”.

Şeful executivului local a mai pus că, probabil, se va acorda un ajutor de urgenţă de 10 milioane de lei vechi de la Primărie, astfel încât să se poată achiziţiona un aparat pentru încălzire, precizând că poate fi vorba şi despre echipamente electrice, întrucât, începând de anul trecut, Guvernul sprijină financiar şi familiile cu venituri mici care îşi încălzesc locuinţa pe baza consumului de energie electrică.

comments

comments




Leave a Reply

avatar