full screen background image

S-a încheiat prima etapă a concursului de admitere la Şcoala de Jandarmi Fălticeni

scoala de jandarmi falticeni     Probele eliminatorii au fost promovate de 287 candidaţi, reprezentând un procent de peste 75% din candidaţii înscrişi în concurs. Proba de verificare a cunoştinţelor are loc vineri, 12 septembrie.

În zilele de 6 şi 7 septembrie, 375 de candidaţi, 335 băieţi şi 40 fete, s-au prezentat la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, în vederea înscrierii la concursul de admitere.

Duminică, 7 septembrie, începând cu ora 15.00, candidaţii şi părinţii au participat la instructajul susţinut de colonelul Marian Mircea-Liviu, comandantul unităţii şi preşedintele Comisiei de Admitere a şcolii.

Concurenţii au fost organizaţi în zece detaşamente, unul pentru fete şi nouă pentru băieţi.

Detaşamentul fetelor a intrat primul la probele eliminatorii.

Din cele 40 de fete declarate “Apt” de subcomisia de examinare medicală, 24 au întâmpinat dificultăţi la verificarea aptitudinilor fizice.

La finalul primei etape de concurs, au promovat 16 fete şi 271 de băieţi.

Candidaţii urmează să susţină proba de verificare a cunoştinţelor vineri, 12 septembrie.

Proba se desfăşoară la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni şi la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, iar accesul în săli se face în intervalul orar 09.00-09.30.

Tabelul cu repartiţia candidaţilor în sălile de concurs este afişat la avizierul şcolii.

După predarea lucrărilor, candidaţii vor reveni în sălile de examen pentru corectarea lucrării, aflând astfel punctajul obţinut.

Conform graficului de desfăşurare a concursului de admitere, disponibil şi pe site-ul şcolii, rezultatele finale vor fi afişate duminică, ora 08.00.

Candidaţii declaraţi „ADMIS” şi vor începe cursurile în data de 1 octombrie 2013.

Subiectele pentru proba de verificare a cunoştinţelor vor fi elaborate într-un pavilion din incinta şcolii de câte doi profesori pentru fiecare disciplină de concurs, desemnaţi prin tragere la sorţi. Clădirea va fi sigilată, cadrele didactice şi militare nu vor avea telefoane mobile, iar comunicarea cu alte persoane va fi interzisă până după începerea probei de concurs. Vor fi elaborate două variante de subiecte, din care va fi extrasă una, tot prin tragere la sorţi. Aceasta va fi multiplicată în funcţie de numărul de candidaţi, vor fi constituite plicurile pentru fiecare sală de concurs, plicuri care vor fi sigilate înainte de deschiderea imobilului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar