full screen background image

Sucevenii se întorc la sistemul centralizat de termoficare

IM000896.JPG     Unii locuitori ai municipiului Suceava, deţinători de centrale de apartament pe gaze naturale, şi-au exprimat intenţia de a se rebranşa la sistemul centralizat de termoficare.

Asta susţine Ion Lungu, primarul Sucevei, care a precizat că respectivii l-au întrebat care este procedura de urmat pentru a redeveni beneficiari ai serviciului public de alimentare cu apă caldă şi căldură.

Lungu a spus că este vorba despre cei ai cărora centrale au depăşit durata normală de funcţionare şi care ar trebui să-şi achiziţioneze altele noi.

Pe de altă parte, mulţi din proprietarii de locuinţe sunt îngrijoraţi de scumpirea continuă a gazelor naturale, precum şi de noua taxă de poluare care va fi achitată de deţinătorii de centrale termice individuale şi care, potrivit informaţiilor de până cum, ar putea ajunge la 100 de lei pe lună.

Lungu: “Am semnale de la oameni care vor să se întoarcă la sistemul centralizat. Există asemenea situaţii, pentru că  persoanele care şi-au pus centrală în urmă cu 10-15 ani, acum trebuie să o schimbe. De asemenea, creşte preţul la gazul metan, iar taxa de poluare, despre care se tot vorbeşte, se va plăti într-o zi. Tariful la energia termică achitată efectiv de populaţiei nu se majorează, rămânând cel de 118 lei pe gigacalorie fără TVA, unul dintre cele mai mici din ţară. Sunt convins că vom avea un sistem de termoficare civilizat şi cu tarife suportabile pentru populaţie”.

Administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, a confirmat că au fost înregistrate cereri de rebranşare la sistemului centralizat de alimentare cu apă caldă şi căldură.

Dumitrescu: “Până în prezent, s-au  aprobat 862 de cereri de debranşare, ceva mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului 2013. Într-adevăr, sunt şi câteva situaţii în care s-a cerut şi rebranşarea. Noi sperăm, înspre binele sistemului şi consumatorilor, să crească numărul acestor solicitări”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar