full screen background image

Preţul plătit de suceveni la gigacalorie rămâne neschimbat, la iarnă

lungu 1604     Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor plăti, la iarnă, acelaşi preţ la gigacalorie, adică 185 de lei.

Eventuala trecere a sistemului de distribuţie de la societatea în insolvenţă Termica, la Termonet, în urma negocirilor care se desfăşoară acum, nu va duce la majorarea tarifului pentru consumatorii casnici.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, astăzi, că este adeptul încheierii unui contract cu Termonet, în caz contrar tot efortul financiar urmând să fie suportat în continuare de municipalitate.

Lungu: “Primăria Suceava nu mai poate face faţă singură la aceste sume care trebuie date la termoficare. Până în 2012 a fost mai uşor, pentru că finanţarea venea parţial de la Guvern. Acum am rămas singuri. Dacă nu se încheie contractul cu Termonet, întreg efortul financiar rămâne pe spinarea primăriei. Problema producerii energiei termice la un preţ rezonabil este rezolvată, prin realizarea noii centrale termice pe biomasă, dar mai trebuie luate măsuri ca şi transportul şi distribuţia să fie modernizate, astfel încât să se reducă şi costurile.”

Lungu a mai adăugat că Primăria doreşte să acceseze fonduri europene de 50 de milioane de euro pentru refacerea reţelelor termice, aceasta fiind singura posibilitate pentru modernizare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar