full screen background image

Inaugurarea noului Centru Social “Maria Ward”, la Rădăuţi

Centru Social Maria Ward     Marţi, 9 septembrie, la Rădăuți, a avut loc ceremonia de inaugurare a noului Centru Social “Maria Ward”, ce aparține de Asociația I.S.E.A.

Programul de inaugurare a cuprins o scurtă descriere a centrului, sfințirea de către episcopul Romano-Catolic Petru Gherghel, tăierea panglicii împreună cu Gerald Schweighofer, un moment de cuvântare al invitaților speciali, un scurt program artistic oferit de către copiii
beneficiari ai centrului și recepția.

Au fost prezenţi reprezentanții firmei Holzindustrie Schweighofer, ai Fundației Air-France, Ecole de Provence și Graines de Joie, oficialități locale, prieteni ai presei și numeroși colaboratori care susțin activitatea centrului.

Din 1994 și până acum, toate activitățile de sprijin oferite de Asociația I.S.E.A. se desfășurau în corpul vechii clădiri ce a devenit însă neîncăpătoare.

Centrul Social “Maria Ward” devine, din toamna acestui an, noua clădire în care se vor derula activitățile de sprijin pentru aproximativ 50 de copii ce provin din familii defavorizate. Clădirea nouă fost construită în aceeași locație din strada Oltea Doamna Nr. 7, în intervalul 10.09.2013 – 9.09.2014 beneficiind de sprijinul financiar oferit de Gerald Schweighofer, prin intermediul Grupului Holzindustrie Schweighofer, în valoare de totală de 420.000 de euro.

Asociația Graines de Joie, Fundația Air-France și Ecole de Provence și Asociația Ursus Help din Austria au fost alături, în demersurile de dotare a noului centru.

Noile facilități cuprind spălătorie, o bucătărie, o sală de mese, sală de clasă, vestiare și spații de studiu și de recreere, birou, 3 săli de meditație pentru profesori și elevi voluntari, sală de logoterapie, toate acestea contribuind seminificativ la îmbunătățirea calității serviciilor oferite.

Asociația I.S.E.A., cu sediul în Str. Oltea Doamna, Nr. 7, Rădăuți, este o organizație non-guvernamentală ce are ca scop îmbunătățirea calității vieții comunității locale, acordând copiilor aflați în dificultate servicii socio-educative.

Aceste servicii se derulează sub coordonarea surorilor din Congregatio Jesu, a personalului angajat specializat cărora li se alătură elevi și profesori voluntari.

La Centrul Social de Zi copiilor le este oferit: ajutor la efectuarea temelor și a sarcinilor școlare, rechizite și activități cultural-educative; un supliment alimentar zilnic și ocazional un pachet alimentar pentru familie; educație igienico-sanitară și materiale de igienă personală; asistență medicală și suport financiar pentru achiziționarea tratamentului medical; orientare profesională și asistență socială acordată familiilor lor; programe cultural-educative și activități de formare civică cu caracter ecologic; logoterapie, terapie și consiliere socială.

Maria Ward (1585-1645) a fost prima femeie din istorie care s-a implicat activ în viața apostolică a Bisericii Catolice. Opera pe care a fondat-o Maria Ward există astăzi la nivel mondial cu numele de Congregatio Jesu (mai înainte cunoscut cu numele de Institutul Sfintei Fecioare Maria) şi Institutul Sfintei Maria Fecioară (Ramura Loreto) numărând aproximativ 3.000 de membre. Surorile activează pe cele 5 continente în 44 de ţări. În Provincia Română sunt actualmente 128 de membre, în cele 13 Deviza Mariei Ward a fost: „A iubi pe săraci, a stărui în această iubire, a trăi, a muri și a învia cu ei.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar