full screen background image

Corina Crețu, comisar pentru Politici Regionale

corina cretu     Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, noua componenţă a Executivului european.

Astfel, europarlamentarul PSD Corina Creţu va primi portofoliul Politicilor Regionale, de-al doilea în ordinea alocărilor bugetare din programul financiar multianual. Ea va gestiona un buget de 350 de miliarde de euro.

Comisia Europeană a prezentat de asemenea, pe site, componența Executivului european.

Juncker l-a desemnat pe olandezul Frans Timmermans drept prim vice-președinte, numindu-l „mâna sa dreaptă”.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, europarlamentarul PSD a scris că este pregătită să-și asume responsabilitatea acestui portofoliu.

„Mă onorează desemnarea Preşedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în funcţia de Comisar European, ca şi susţinerea Guvernului României. Dezvoltarea Regională este cea mai importantă politică de investiţii din Europa şi mă bucur foarte mult că România a primit un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, încrederea de care se bucură ţara noastră la Bruxelles. Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea acestui portofoliu”, a scris Corina Crețu.

Salariul lunar de bază al unui comisar european este de peste 20.000 euro brut. La acesta se adaugă o indemnizatie lunară de reprezentare în valoare de peste 600 de euro şi o alta pentru chirie de 3.100 euro. În plus, un comisar european primeşte o primă de instalare în valoare de peste 41.300 de euro, iar la plecare mai câştigă aproape 21.000 de euro.

Apoi, după încheierea mandatului, un fost comisar european primeşte o indemnizaţie lunară cuprinsă între 8.200 şi 13.500 de euro, în funcţie de durata mandatului. Foştii comisari primesc o pensie lunară pentru tot restul vieţii, de aproximativ 1.205 euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar