full screen background image

Banii din taxa pe stâlp merg inţial la buget

stalp     Sumele din impozitul pe construcţii speciale, care va fi redus de de la 1,5% la 1%, vor fi repartizate primăriilor, însă taxa va fi colectată la bugetul de stat, iar ulterior va fi stabilit mecanismul de transfer către bugetele locale, a declarat ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu.

Guvernul, prin Ministerul Finanţelor Publice, susţine reducerea cotei de impozit pe construcţii de la 1,5% la 1%, a afirmat Ioana Petrescu, în cadrul dezbaterilor la Comisia de politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, care a dezbătut astăzi amendamentele la ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

“Este o reducere consistentă, cu 33%, a impozitului pe construcţii, ceea ce înseamnă, implicit, diminuarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri. Am ajuns la această soluţie urmare a consultărilor cu reprezentanţii investitorilor şi ai Comisiei de politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor”, a spus ministrul Finanţelor.

Petrescu a explicat că sumele încasate din taxa pe construcţii va fi repartizată bugetelor locale, însă pentru o administrare cât mai simplă din perspectiva companiilor, acest impozit va fi colectat iniţial la bugetul de stat, urmând ca prin nome de aplicare să fie stabilit mecanismul de repartizare către bugetele locale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar