full screen background image

Noi discuţii pe marginea asigurării încălzirii în noul sezon rece, în Suceava

IM000896.JPG     Marţi, la convocarea primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, preşedinţii şi administratorii de asociaţii de proprietari s-au întâlnit cu oficialii transportatorului Termica şi producătorului de agent termic Bioenergy.

Scopul întrunirii, la care au fost invitaţi şi consilierii locali, îl constituie mobilizarea consumatorilor casnici în vederea achitării restanţelor către operatorul de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic.

Lungu: “Trebuie să  adoptăm o strategie de plată a acestor datorii, astfel încât să punem bază încălzirii în iarna 2014-2015. Se apropie sezonul rece, iar dacă populaţia nu îşi va îmbunătăţi ritmul plăţilor, există riscul real ca sucevenii să nu aibă parte de căldură în locuinţe. În iarna viitoare, responsabilitatea asigurării încălzirii revine însăşi racordaţilor la sistemul de termoficare. Aceasta în condiţiile în care bugetul municipiului a fost de-a dreptul secătuit ca urmare a achitării către Termica a diferenţei dintre tarifele pe gigacalorie, cât şi a suportării, din aceeaşi puşculiţă comună, a contravalorii pierderilor de pe reţele. Ne-a trecut o iarnă Unicom  şi Bioenergy, le mulţumim frumos, însă pentru iarna care vine responsabilitatea o poartă cetăţenii care au datorii  de circa 4 milioane de euro, pe care trebuie să le încasăm. În alt mod, cu toată sinceritatea, nu văd cu putem debloca această situaţie foarte serioasă”.

La ora actuală, transportatorului Termica are încasat de la abonaţii casnici aproape 20 de milioane de lei şi datorează, la rându-i aproximativ 15 milioane de lei producătorului şi furnizorului de agent termic Bioenergy.

Şi administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, că societatea “nu mai are resurse” pentru plata restanţelor către producătorul Bioenergy.

Dumitrescu a precizat că încasările de la consumatorii casnici, în luna august, au fost de doar 950.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar