full screen background image

Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale promite reducerea perioadei de analizare a solicitărilor de finanţare europeană

Mihai Moraru     Agenţia Naţională de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a fost reorganizată purtând, în prezent, denumirea de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

În consecinţă, pe plan local, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Suceava este cunoscut, acum, sub numele de Agenţia Judeţeană pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Mihai Moraru, directorul executiv al AFIR Suceava spune că reorganizarea vine în contextul începerii unei noi perioade de programare financiară la nivelul Uniunii Europene, „precum şi pe fondul necesităţii de optimizare a activităţii, în sensul debirocratizării şi eficientizării proceselor derulate de instituţie”.

Astfel, AFIR preia atât partea de implementare şi monitorizare a SAPARD şi Planului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013, până la finalizarea acestora, dar şi implementarea tehnică şi financiară a PNDR 2014-2020.

Drept urmare, subliniază Moraru, reorganizarea Agenţiei va asigura derularea în bune condiţii a managementului PNDR 2007-2013, inclusiv absorbţia eficientă a fondurilor europene puse la dispoziţia României prin PNDR 2014-2020.

Directorul executiv al instituţiei judeţene, Mihai Moraru reliefează că, la nivelul judeţului Suceava, trecerea de la APDRP la AFIR a avut loc fără afectarea activităţii curente a instituţiei, prin reorganizarea serviciilor din subordine permiţându-se o mai bună alocare a resursei umane.

„Ne manifestăm, în continuare, toată deschiderea şi sprijinul atât pentru beneficiarii existenţi, cât şi pentru orice persoană interesată în a accesa fonduri europene destinate spaţiului rural. De asemenea, în perioada următoare, una de tranzit între cele două programări 2007-2013, respectiv, 2014-2020, vom comunica în timp real informaţiile de interes privind măsurile aferente noii programări”, a punctat Mihai Moraru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar