full screen background image

Podul de peste râul Suceava, la Iţcani, intră în reabilitare

pod itcani     Primăria municipiului Suceava a dat ordinul de începere a lucrărilor din cadrul proiectului de reabilitare a 10 a străzi din reşedinţa de judeţ, a podului de peste râul Suceava şi a pasajului CFR, ambele din cartierul Iţcani.

Lungu: “Având că perioada optimă este cea a lunilor septembrie şi octombrie, pentru că din noiembrie este deja riscant să se facă lucrări, ne concentrăm să finalizăm câteva străzi. Vom începe cu fi artere de anvergură mai mică. Astfel, se speră ca, în acest an, să fie reabilitată strada Universităţii, intervenţiile vizând, cu acelaşi termen limită, şi străzile Mihai Eminescu, Mărăşti, Plevnei şi Cuza Vodă”.

Pentru primăvara viitoare, sunt lăsate lucrările de pe Bulevardul George Enescu, care va fi modernizat prin amenajarea unei benzi suplimentare destinată exclusiv staţionărilor, celelalte 4 fiind disponibile doar pentru traficul auto.

De asemenea, vor fi, totodată, reparate şi trotuarele.

Pe de altă parte, vor fi finalizate modernizările de pe DE 85, în program fiind prinse străzile Traian Vuia, Cernăuţi şi Grigore Alexandru Ghica, toate înspre Siret.

În zilele care vin vor demara, de asemenea, şi reparaţiile podul de peste râul Suceava, în zona Iţcani,  „unele importante şi de durată mare”.

Lungu: “Este un proiect important şi ne dorim ca de luni, cel mai târziu, să demarăm aceste lucrări. Astfel, finalizăm şi modernizarea drumului european DE 85 care străbate municipiul Suceava”.

Valoarea lucrărilor este de 7,5 milioane de euro(fără TVA), finanţarea este obţinută din economiile făcute în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), termenul limită de pentru încheierea intervenţiilor fiind 15 iunie 2015

comments

comments




Leave a Reply

avatar