full screen background image

Noi sancţiuni asupra Rusiei, din partea UE

UE     Uniunea Europeană (UE) va adopta până vineri o decizie cu privire la impunerea unei noi serii de sancţiuni Rusiei, ca răspuns la “agresiunea” acesteia asupra Ucrainei, a declarat ministrul italian de Externe Federica Mogherini, relatează AFP.

Şefii de stat şi de guverne din cadrul UE au decis sâmbătă să impună Rusiei noi sancţiuni – atât economice cât şi individuale -, în cazul în care Moscova nu-şi schimbă strategia în Ucraina, în urma unor informaţii cu privire la participarea directă a unor trupe ruseşti la confruntări armate în estul Ucraieni.

Ansamblul măsurilor va fi “prezentat până mâine (miercuri) de către Comisia” Europeană (CE), ambasadorii Celor 28 urmând să se reunească mâine (miercuri) , joi şi vineri, iar până vineri va fi adoptată o decizie”, a anunţat Mogherini într-o conferinţă de presă la Parlamentul European (PE).

Potrivit ministrului, desemnat sâmbătă în funcţia de Înalt Reprezentant UE pentru Politică Externă, “situaţia pe teren devine tot mai dramatică”. “Este vorba despre o agresiune, iar noi este necesar să răspundem în modul cel mai puternic posibil”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar