full screen background image

Străzi proaspăt refăcute, distruse de traficul greu

asfaltari     După amânări repetate, constructorii din proiectul de reabilitare şi extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi reţelelor de canalizare cu fonduri europene, în cadrul POS-Mediu, au reuşit, în sfârşit, să predea Primăriei municipiului Suceava, 7 artere pe care intervenţiile au ajuns la capăt.

Este vorba despre străzile „Traian Vuia”, „Micşunelelor”, „28 Noiembrie”, „Nicolae Milescu”, „Cireşoaia”, „Zimbrului” şi „Stadionului”. „Un număr de 7 străzi au fost predate, inclusiv strada „Aurel Vlaicu” care, în sfârşit, după discuţii care au avut loc toată vara, este finalizată.
“Primăria municipiului Suceava va pregăti strada şi va demara lucrările de asfaltare. Sperăm să ţină vremea cu noi şi să o putem asfalta în acest an”, a declarat edilul-şef sucevean.

Lungu a declarat că, potrivit constructorului Pfeiffer, la finalizare sunt şi străzile „Parcului” „Dragomirnei” şi „Socului”, care vor fi recepţionate de către compartimentul specializat al executivului, în zilele acestea.

Pe de altă parte, accent  se pune pe impulsionarea execuţiei de pe „Iacob Zadik” şi „Grigore Antipa”,  artere foarte circulate şi, de asemenea, pe repararea covoarelor asfaltice care au cedat imediat după aducerea la starea iniţială a porţiunilor supuse intervenţiilor în subteran.

Primarul crede că deteriorarea străzilor proaspăt refăcute, „Aron Pumnul” şi „Biruinţei”, din cartierul Iţcani, nu este urmare a proastei calităţi a lucrărilor celor de la Pfeiffer ci, mai degrabă, că este cauzată de autocamioanele de tonaj mare. În cest context, Lungu crede că salvatoare ar fi grăbirea execuţie la centura ocolitoare a Sucevei.

„Un lucru important pentru noi este darea în funcţiune măcar a unui tronson din ruta ocolitoare. Sper ca acest lucru se întâmple în acest an, pentru a ieşi cu traficul greu din oraş, de pe aceste străduţe înguste. Indiferent cât le-am repara, cât le-am consolida, ele au o anumită structură, o anumită rezistenţă, nefiind proiectate pentru autovehicule de mare tonaj”, a explicat şeful administraţiei sucevene.

Lungu relevă că alte două străzi care au creat disconfort riveranilor, şi pe care au loc intervenţiile foarte dificile, sunt „Depoului” şi „Mihail Sadoveanu”.

Dacă acestea trebuiau terminate în vară, acum se speră ca lucrările să fie încheiate până la finele anului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar