full screen background image

Peste 250 de absolvenţi de facultate au rămas fără ajutor de şomaj

ajofm suceava     La sfârşitul lunii trecute, în judeţul Suceava erau înregistraţi 15.743 de şomeri, dintre care numai 4.035 indemnizaţi, informează Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

Pe de altă parte, din totalul celor 11.708 şomeri neindemnizaţi, 9.044 au terminat studii primare, gimnaziale sau profesionale, iar 2.405 sînt absolvenţi de studii liceale şi post-liceale.

Alţi 259 de şomeri suceveni care nu mai au parte de ajutor de şomaj provin din rândul absolvenţilor de facultate.

Oficialii AJOFM fac apel la absolvenţii din ultima promoţie, care nu şi-au găsit un loc de muncă, să se prezinte cu actele necesare pentru a solicita indemnizaţia de şomaj.

Aceasta din urmă are valoarea de 250 de lei, se acordă pe durata a 6 luni, absolvenţii beneficiind şi de servicii gratuite, precum cursuri de formare profesională, cât şi de consiliere şi mediere, în vederea găsirii unei slujbe.

La înregistrarea în evidenţele AJFOM este necesar un dosar cu certificatul de naştere, cartea de identitate, certificatul de atestare fiscală, diploma sau adeverinţa de absolvire şi cu o adeverinţă medicală din care rezultă că absolvenţii sunt apţi de muncă.

Plata indemnizaţiei de şomaj se face după expirarea perioadei de căutare a unui loc de muncă, adică după 1 septembrie, pentru absolvenţii din sesiunea iunie, sau după 1 octombrie, pentru cei din sesiunea iulie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar