full screen background image

Ponta: Îmi asum ordonanța cu aleșii locali

ponta     Premierul Ponta a declarat, joi, la începutul ședinței extraordinare de Guvern, că își asumă ordonanța de urgență privind migrația primarilor, precizând că își dorește „să facă dreptate în rândul aleșilor locali”.

”Trebuie să deblocăm activitatea autorităţilor locale şi mai trebuie să facem şi un pic de dreptate, că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toţi aleşii locali din România în 2012 au fost aleşi USL, cu Crin Antonescu şi cu Victor Ponta lângă ei, şi azi s-au trezit pedelişti, cu Blaga şi Iohannis”, a spus Victor Ponta.

El a precizat că își asumă Ordonanța de Urgență și că în aceasta va fi stipulat un termen de 45 de zile, în care aleșii locali vor avea posibilitatea să își aleagă partidul fără să își piardă mandatul.

“45 de zile, exact cum a fost în legea PDL-PNL, pot să fie independenţi, pot să rămână unde sunt sau pot să îşi respecte alegătorii. Important este că vreau să deblocăm autorităţile publice locale şi, repet, vreau să facem şi un pic de dreptate, pentru că să candidezi cu USL, Antonescu şi Ponta lângă tine şi să trebuiască să treci acum cu Blaga, Băsescu şi Iohannis e un lucru pe care nu cred că putem să-l cerem cuiva. Nu sunt, primarii şi consilierii, sclavii pe moşia lui Blaga şi Iohannis, pot să fie liberi şi pot să-şi servească alegătorii şi nimic altceva”, a mai spus premierul.

Ambasada SUA s-a declarat, joi, îngrijorată în legătură cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonanței de urgență care va permite aleșilor locali ca în termen de zece zile să își poată alege partidul din care fac parte fără a-și pierde mandatul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar