full screen background image

Persoană suspectă de comiterea unei fapte de ultraj, reţinută

arestat     Pe data de 23 august, în jurul orei 11.10, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe DN 17 A, pe raza comunei Marginea, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control autospeciala condusă de un bărbat, de 50 de ani, din localitate, care a avut o conduită recalcitrantă faţă de poliţişti.

Ulterior, la data de 26 august, la ora 16.30, în timp ce unul din agenţii de poliţie din patrulă se afla la domiciliu, în faţa locuinţei sale din comuna Marginea, a oprit autovehiculul condus de bărbatul de 50 de ani, din care a coborât un tânăr necunoscut, care început să-i adreseze injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, competent în cercetarea cauzei, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, pe 26 august, la ora 14.30,  bărbatul de 50 de ani, având intenția de a se răzbuna pe faptul că a fost oprit în trafic, pentru control, de către un echipaj de poliție, din care făcea parte și agentul  de poliţie, l-a determinat în prealabil pe un localnic, de 39 de ani, să-l amenințe pe polițist.

Astfel, bărbatul a condus autoutilitara în care se afla și agresorul, l-a urmărit pe polițist la ieșirea din serviciu până la domiciliul său, unde, bărbatul de 39 de ani, l-a amenințat pe polițist cu moartea și incendierea locuinței, dar fără a-l agresa fizic.

Față de  bărbatul de 50 de ani s-a luat măsuri reținerii pentru 24 ore pe bază de ordonanță, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la ultraj, însă aceasta a avut un atac de panică, fapt pentru care a fost transportat la spital, dar fiind declarat apt medical, a fost introdus în  arestul I.P.J. Suceava.

Cercetările continuă în vederea identificării bărbatului de 39 de ani, autor al infracțiunii de ultraj.

comments

comments




Leave a Reply

avatar