full screen background image

Maidanezii din Suceava, înghesuiţi în adăposturi subdimensionate şi hrăniţi necorespunzător

adapost caini     Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a reclamat că dimensiunile adăposturilor pentru câinii fără stăpân din Lunca Sucevei nu sunt în corelaţie cu numărul mare de animale găzduit în cele două amenajări specializate ale Primăriei.

Asta afirmă Doiniţa Cocriş, consilier municipal, preşedinte al unei asociaţii de protecţia animalelor, care a precizat în şedinţa deliberativului că ar trebui gândite şi la unele măsuri de extindere a spaţiilor respective.

Cocriş: “Trebuie să ne gândim ce vom face cu acei câini în adăpost, pentru că am fost atenţionaţi de Direcţia Sanitară Veterinară – iar toate documentele de inspecţie au fost transmise Primăriei – că este nevoie de spaţii de cazare. Este să vedem dacă mai construim nişte ţarcuri şi, de asemenea, să asigurăm condiţii de întreţinere, până ce Direcţia va hotărî ce se va întâmpla cu aceşti câini.”

Un alt aspect care ar trebui să provoace îngrijorare autorităţile locale este cel privind insuficienţa hranei pentru caninele închise în adăposturile de pe malul Sucevei.

Cocriş: “Nu rezolvăm problema cu adusul mâncării de la cantine şcolare, iar pe de altă parte, şi poate chiar în primul rând,  trebuie să avem în vedere că nu ne permite legea să facem lucrul acesta”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar