full screen background image

Lungu cere abonaţilor din sistemul centralizat de termoficare să-şi achite facturile restante

lungu 2603 2     Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că a avut o discuţie cu Adrian Bodea, preşedintele Adrem Invest,  acţionarii de la Bucureşti ai Bioenergy.

Bodea a atenţionat autorităţile locale că livrarea energiei termice nu va începe până nu se va proceda la o eşalonare a datoriei pe care transportatorul Termica o are către proprietarul noii centrale în cogenerare de înaltă eficienţă.

Lungu a făcut apel la abonaţii sistemului centralizat de termoficare să-şi achite facturile restante, astfel încât Termica să poată achita energia termică livrată de Bioenergy.

Lungu: “Toţi se întreabă când va fi apă caldă, când va fi căldură, dar puţini sunt cei care se grăbesc să şi plătească. Trebuie ca oamenii să se mobilizeze şi să plătească la Termica, în caz contrar nu văd cum vom putea debloca această problemă serioasă. Nu sunt avocatul nimănui, Bioenergy  este o firmă privată, iar privaţii nu fac acte de cariate. În măsura în care Bioenergy nu va avea garanţia că îşi încasează banii, nu ştim dacă se va mai produce energie termică în perioada următoare.”

Debitul restant este de 15,3 milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar