full screen background image

Platformă de aterizare a elicopterelor medicale, pe clădirea Spitalului Judeţean

Spitalul Judetean 22     Accesul aerian la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava se va putea face printr-un punct de aterizare-decolare care va fi amenajat deasupra ultimului nivel al imobilului în care funcţionează unitatea sanitară din reşedinţa de judeţ.

Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, consiliu în subordinea căruia se află Spitalului Judeţean, a declarat că, pentru a fi cât mai aproape de Unitatea de Primire a Urgenţelor, a fost vizat parcul unităţii spitaliceşti, însă acesta din urmă a fost reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene, iar orice intervenţie este interzisă pentru un interval de 5 ani, începând cu data finalizării lucrărilor la spaţiul verde.

Nechifor: “Ne-am dori înfiinţarea unui helipunct cât mai aproape de zona de urgenţă, pentru ca traseul pacienţilor să fie unul scurt şi rapid, pentru a-i feri pe aceştia de anumite riscuri. În acest sens, proiectantul a venit cu varianta construirii helipunctului pe acoperişul etajului final al Spitalului Judeţean. Urmare directă a faptului că Spitalul Judeţean este construit în deceniul al şaptelea al secolului trecut, expertizele tehnice recomandă ca platforma să fie amplasată pe una din extremele laterale ale imobilului, aceasta trebuind să fie prevăzută cu stâlpi metalici de susţinere a sarcinii portante. De asemenea, este necesară şi prelungirea cu un etaj a casei liftului, accesul elicopterelor urmând a avea loc, conform normelor privind traficul aerian, din două direcţii, în funcţie de condiţiile meteorologice.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar