full screen background image

Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca a scăpat de faliment

aeroport cluj     Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca va primi banii necesari pentru plata lucrărilor executate la noua pistă. După ce a amânat aproape două luni depunerea dosarului la bancă, Consiliul Judeţean Cluj a semnat acum contractul de garantare a unui credit de 50 de milioane de lei.

În cazul în care autorităţile judeţene nu ar fi garantat acordarea creditului, activitatea aeroportului ar fi fost blocată la finalul acestei luni, atunci când expiră termenul de plată al lucrărilor la noua pistă de 2.100 de metri.

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat încă din ianuarie o hotărâre privind garantarea unui credit de 50 de milioane de lei pentru aeroport. Acesta nu a mai fost accesat deoarece, la finalul lunii mai, şeful instituţiei, Horea Uioreanu, a fost arestat pentru luare de mită.

Suma va fi folosită exclusiv pentru achitarea datoriei. Plăţile vor fi supravegheate de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai aeroportului şi ai Consiliului Judeţean Cluj. Împrumutul va trebui restituit băncii în termen de 20 de ani.

comments

comments




Leave a Reply

avatar