full screen background image

Femeie din Fălticeni, înşelată cu 26.000 de lei, prin metoda “accidentul”

Mobil     În cursul serii de joi, la ora 20:30, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată, de o femeie, de 62 de ani, localnică,  despre faptul că, în ziua precedentă, o persoană necunoscută a înșelat-o cu suma de 26.000 de lei, prin metoda “accidentul”.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, miercuri, la ora 09:30, victima se afla la domiciliu, moment în care, a primit un apel, pe telefonul fix, de la o persoană care s-a recomandat ca fiind avocat și care i-a comunicat faptul că fiul ei, a avut un accident în municipiul Suceava, soldat cu o victimă și pagube materiale și este necesară suma de 26.000 de lei, pentru victimă și pentru plata unui stâlp de electricitate distrus.

Persoana care s-a recomandat ca fiind avocat i-a precizat victimei că urmează să vină o persoană în municipiul  Fălticeni, pentru a primi suma de 26.000de  lei.

Astfel, după ce a ridicat o diferență de bani de la unitate bancară din municipiul Fălticeni, victima s-a întâlnit cu persoana trimisă de avocat pe o stradă din localitate și i-a înmânat suma de 26.000 de lei.

Ulterior, victima a aflat faptul că fiul său nu a fost implicat în nici un accident rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  înșelăciune.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate prin această metodă şi să nu dea curs cererilor de a vira bani în anumite conturi bancare, sau de a înmâna bani unor persoane necunoscute.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

comments

comments




Leave a Reply

avatar