full screen background image

Cod portocaliu de inundații pe bazinele Bega, Bârzava și Moravița

inundatii     Hidrologii au instituit o avertizare cod portocaliu de inundații pe bazinele hidrografice Bega, Bârzava și Moravița, în județele Caraș Severin și Timiș, de vineri ora 15:00, până sâmbătă ora 12:00.

De asemenea s-au emis avertizări cod galben de inundații în bazinele Bega – bazin mijlociu, Timiș superior, Caraș, Cerna, Motru, Gilort, afluenții Oltului mijlociu și inferior, afluenții mici ai râului Vedea și Glavacioc, de vineri de la ora 11:00 până sâmbătă la ora 12:00.

Cod galben de inundații este și pe râurile mici din bazinele Crasna superioară, Crilșul Repede superior, Crișul Negru superior și mijlociu, Crișul Alb superior și afluenții Mureșului.
În intervalul vineri, ora 15:00 – sâmbătă, ora 02:00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi de munte din vestul şi centrul ţării, cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Alba, Mureş şi Sibiu, au mai anunțat hidrologii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar