full screen background image

Casa de Sănătate, peste 195 de milioane de lei pentru serviciile prestate către asiguraţii suceveni

cas-suceava     Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a încheiat, cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, acte adiţionale la contractele pentru anul 2013, acestea fiind valabile pe 31 martie.

Potrivit CAS, este vorba despre 762 de acte adiţionale, dintre care, pe tipuri de furnizori de servicii medico-farmaceutice, cele mai multe, adică 286, sunt pentru medicina primară.

Urmează, în ordine, furnizorii de medicamente, adică farmaciile, cu 131 de acte adiţionale; ambulatoriul de specialitate clinic-97; programele derulate prin farmaciile cu circuit deschis-117; furnizorii de dispozitive medicale-66; ambulatoriul de specialitate paraclinic-25; ambulatoriul de specialitate de recuperare-15; asistenţa medicală spitalicească-11; îngrijirile la domiciliu-7; programele derulate prin unităţile spitaliceşti-3 şi programul de diabet zaharat, cu 4 acte adiţionale parafate cu furnizorii de servicii medicale.

Preşedintele director general Adela Băişanu informează că, pentru serviciile prestate către asiguraţi, în baza actelor adiţionale sau contractelor amintite, în prima jumătate anului, către furnizorii de servicii farmaceutico-medicale a fost decontată suma de 195,8 de milioane de lei.

Casa de Asigurări de Sănătate a plătit, printre altele, 61,6 de milioane de lei pentru medicamente; 84,2 de milioane de lei pentru spitale; 16,7 de milioane de lei pentru servicii medicale în asistenţa medicală primară; 16 milioane de lei pentru medicamentele destinate bolilor cronice cu risc crescut, utilizate în programele naţionale cu scop curativ; 8 milioane de lei pentru servicii medicale în asistenţa medicală de specialitate şi 2,72 de milioane de lei pentru servicii medicale paraclinice.

Fonduri în valoare de 2 milioane de lei au acoperit cererile de finanţare a dispozitivelor şi echipamentelor medicale; cu 1,59 de milioane de lei s-au decontat materialele sanitare specifice utilizate in programele naţionale de sănătate, iar cu 569.084 de lei s-au plătit serviciile medicale de recuperare-reabilitare a sănătăţii.

Conform informării privind activitatea instituţiei în primele 6 luni ale anului 2014, unicul centru de permanenţă din judeţ s-a ales cu decontări de 215.000 de lei, cu îngrijirile la domiciliu s-au cheltuit 98.450 de lei, în timp ce contravaloarea prestaţiilor medicale acordate în ţările UE s-a ridicat la 1,79 de milioane de lei.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza