full screen background image

Bătrân din Câmpulung înşelat cu 1.200 de lei, de doi “străini”

portofel cu bani     Deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, spre deosebire de alte infracţiuni, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga      încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora.

Joi, la ora 11:25, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată, de un bărbat, de 79 de ani, din localitate, despre faptul că, la data de 6 august, a fost înşelat de 2 persoane necunoscute, cu suma de 1.200 de lei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că la data 6 august, în jurul orei 11:00, în timp ce victima se deplasa pe raza localității, a fost abordat de o femeie și un bărbat, care se deplasau cu un autoturism, și care căutau spitalul, deoarece aveau o cunoştinţă ce trebuie operată.

Partea vătămată s-a urcat în autoturism şi, în timp ce se deplasa spre spital, femeia l-a întrebat dacă poate să-i lase un computer acasă, pentru câteva ore, acesta fiind de acord.

Când au ajuns la domiciliul reclamantului, cele două persoane i-au solicitat o sumă de bani, motivând că sunt din altă țară şi nu au bani româneşti pentru a plăti operaţia.

Victima le-a dat suma de 1.200 de lei, iar cele două persoane au lăsat o borsetă în care au arătat că au suma de 3.500 de dolari, pe care o vor ridica la întoarcere.

A doua zi, văzând că cele 2 persoane nu au venit după borsetă, victima a deschis-o, observând că în interior sunt 2 pachete de şerveţele şi un săpun.

În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune.

comments

comments




Leave a Reply

avatar