full screen background image

Ponta salută adoptarea Acordului de Parteneriat de către Comisia Europeană

ponta     Prim-ministrul Victor Ponta, salută anunțul de astăzi al Comisiei Europene, privind adoptarea Acordului de Parteneriat, ceea ce permite României începerea procedurilor de absorbție a fondurilor europene alocate țării noastre pentru următorii 7 ani.

Ponta: ”Am luat act cu satisfacție și încredere de decizia Comisiei Europene, decizie care reconfirmă parcursul bun pe care România l-a avut în ultimii ani, în ceea ce privește absorbtia fondurilor europene. Această decizie confirmă și seriozitatea Guvernului României, care a găsit soluțiile pentru a recupera timpul pierdut de fosta guvernare. Suntem a 11-a țară din cele 28 de țări membre care semnează Acordul de Parteneriat, ceea ce confirmă faptul că, pentru prima dată, după mult timp, România este printre fruntașii statelor UE.

După ce am înregistrat anul trecut o creștere record la nivel european a ratei de absorbție pe fosta execuție bugetară a Uniunii Europene, România este pregătită să înceapă cât mai rapid atragerea fondurilor alocate pentru perioada 2014-2020.

În perioada de programare 2014 – 2020, România beneficiază de fonduri europene în valoare de aproximativ 43 miliarde de euro, din care aproape 22 de miliarde sunt fonduri de coeziune. Ce înseamnă asta pentru România? Că vom avea mai mulți bani pentru proiecte de infrastructură, pentru proiectele din Sănătate și Educație, pentru proiectele de dezvoltare și modernizare a comunităților locale, pentru a crea locuri de muncă și pentru a recupera decalajele de dezvoltare față de Uniunea Europeană. De asemenea, cca 21 de miliarde euro vor fi folosite, în următorii ani, pentru a susține relansarea agriculturii românești.

Mulțumesc Ministerului Fondurilor Europene, dar și tuturor ministerelor implicate pentru eforturile depuse în această perioadă, într-un context în care au fost spuse multe neadevăruri despre performanța României, chiar de către cei care au adus dezastrul de până în 2012. De asemenea, multumesc industriei IT din România, care a avut un rol important în creșterea absorbției fondurilor europene din ultimii doi ani.

Sunt convins că România va performa în noul cadru bugetar european, iar ca dovadă stau rezultatele foarte bune înregistrate în ultimii doi ani”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar