full screen background image

Falşi cumpărători de cupoane de călătorie tip C.F.R. pentru pensionari au furat 10.000 de lei din casa unor bătrâni

cupoane cfr     Deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate, în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor  şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, spre deosebire de alte infracţiuni, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor,lucru esenţial în reuşita acestora.

Nu doar “păcăleala” prin sms sau “metoda aaccidentului” fac parte din înşelăciuni, dar şi încasarea unor sume de bani prin afişarea unor calităţi oficiale sau lucrative (infractorii se prezintă ca reprezentanţi ai unor instituţii, încasatori Eon, ingineri metrologi etc.), prin activităţi de tip comis voiajor, sunt tot atâtea cazuri ce pot lăsa cetăţenii cu buzunarele goale.

Marţi, în jurul orei 15.40, poliţiştii Postului de poliţie Frătăuţii Vechi au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat, de 85 de ani, localnic, a fost victima unei infracțiuni de furt.

Poliţiştii deplasaţi la fata locului au stabilit faptul că, în ziua respectivă, în timp ce persoana vătămată se afla la domiciliu, cu soția, la locuința acestuia au sosit 4 persoane, care au solicitat să le vândă cupoane de călătorie tip C.F.R. pentru pensionari.

După ce au negociat vânzarea cupoanelor de călătorie cu suma de 100 de lei, unul dintre cumpărători i-a înmânat femeii o bancnotă de 200 de lei.

În acel momet, aceasta a fost urmărită  în bucătăria unde ținea banii, iar la plecarea celor patru persoane, cei doi soți  au constatat că le-a fost sustrasă suma de 10.000 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la înşelăciunile prin vânzarea diferitelor obiecte direct la domiciliu.

Aceste obiecte reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele etc. sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie, sustrag chiar şi bunuri din casă.

De aceea poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte, care, de cele mai multe ori, sunt la preţuri foarte mari şi calitate mică.

De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică, fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, li se recomandă să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar