full screen background image

Două case din Vicovu de Sus au luat foc, din cauza unui trăsnet

pompieri    Marţi seară, la ora 18:49, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat, prin numărul unic de urgenţă 112, despre izbucnirea unui incendiu în oraşul Vicovu de Sus.

La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD, cu echipaje de militari de la Garda de intervenţie din localitate şi de la Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, ajutaţi de lucrători de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Vicovu de Sus, Putna, Bilca şi Gălăneşti.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la gospodăria lui Vasile G. şi la anexele gospodăreşti aparţinând lui Gică C., majoritatea construcţiilor fiind din lemn, existând pericolul de propagare la mai multe case de locuit şi anexe aflate în imediata apropiere.

Incendiul a fost anunţat la ora 18:49 şi lichidat în jurul orei 24.

Primului proprietar i-au ars adăpostul de animale şi depozitul de furaje, construcţie corp comun, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, acoperişul casei, pe 100 de metri pătraţi, şi acoperişul bucătăriei de vară, pe 50 de metri pătraţi.

S-au degradat pereţii şi tavanele locuinţei şi bucătăriei de vară, pe o suprafaţă totală de 120 de metri pătraţi.

Celui de-al doilea proprietar i-au ars acoperişul comun al adăpostului de animale şi depozitului de furaje, pe o suprafaţă de 70 de metri pătraţi.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui trăsnet direct.

Pompierii au salvat locuinţele şi anexele învecinate.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

comments

comments




Leave a Reply

avatar