full screen background image

Candidatul dreptei la prezidențiale va fi desemnat luni

iohannis-blaga     Candidatul dreptei la alegerile prezidențiale va fi desemnat luni, a declarat, astăzi, președintele PNL, Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută împreună cu liderul PDL, Vasile Blaga.

Am decis să convocăm forurile de conducere ale Alianței Creștin-Liberale și ale noului Partid Național Liberal pentru luni, când vom face desemnarea candidatului dreptei pentru cursa prezidențială. De luni, vom fi sută la sută în precampanie. Începem acțiunea de strângere de semnături pentru candidatul care va fi desemnat luni”, a declarat Klaus Iohannis.

Pe 31 august va avea loc la Iași reuniunea grupurilor parlamentare reunite ale Alianței Creștin-Liberale, când vor fi prezentate inițiativele legislative pentru noua sesiune, iar în 5-6 septembrie, la Brașov, va avea loc liga aleșilor locali, a anunțat Vasile Blaga.

„Convingerea noastră este că vom avea candidatul care va câștiga alegerile prezidențiale din România”, a punctat el.

Vasile Blaga nu a ratat ocazia să îl critice pe Victor Ponta.

„Guvernează prost, ca să nu spun că nu guvernează”, a spus el, adăugând că „Victor Ponta nu știe cum să fugă din funcția de premier”.

Liderul PDL a precizat nu a semnat niciun document secret Klaus Iohannis: „Tot ceea ce am semnat este public și de ieri în instanță”.

PNL şi PDL au depus ieri la tribunal documentele pentru oficializarea fuziunii celor două partide. Surse politice spun că procedura ar putea dura o jumătate de an, iar în aceste condiţii viitorul candidat comun la prezidenţiale, care va fi ales în urma sondajelor de opinie între Klaus Iohannis și Cătălin Predoiu, va participa la alegerile din toamnă sub sigla Alianţei Creştin-Liberale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar