full screen background image

4.700 de români au pensie de 1 leu

pensionari     Nu mai puţin de 4.700 de români au pensie de 1 leu. Din fericire, prin lege, venitul acestora se rotunjeşte la 350 lei, sumă oricum derizorie în raport cu cele mai minime cheltuieli. Cea mai mare pensie din România: 28.800 lei pe lună.

Opt români încasează fiecare mai bine de 10.000 de lei, lunar, din pensie, în sistemul public de asigurări sociale. Cei mai avuţi pensionari locuiesc în Bucureşti, Satu-Mare şi Arad, potrivit unei analize Economica.net.

În contrast, în jur de 4.700 de români primesc lunar o pensie de 1 leu, care, prin lege, se rotunjeşte la nivelul de 350 de lei.

În luna mai 2014, Guvernul a plătit pensii pentru 5,19 milioane români, asiguraţi în sistemul de asigurări sociale de stat, inclusiv agricultori, potrivit evidenţelor Institutului Naţional de Statistică. Iată, defalcat, în ce categorie de pensie se încadrează cei mai mulţi români:

Bucureştiul, oraşul în care convieţuiesc extremele subzistenţei şi abundenţei României pensionare

În Capitală se încasează cele mai multe pensii minime de 1 leu, dar şi cea mai mare pensie plătită în sistemul public de asigurări din România: peste 28,800 lei lunar.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza