full screen background image

Medicii spun că nu mai pot face 2 consultaţii pe lună la cronici

medic de familie     Unii medici din policlinici susţin că, pentru luna iulie, nu li se mai decontează două consultaţii pentru asiguraţii cu boli cronice, aşa cum s-a procedat pînă acum, ci numai una, în schimb Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) spune că nu s-a modificat legislaţia în acest sens.

Camera Medicilor din Bucureşti, afiliată la Camera Federativă a Medicilor, şi Sindicatul Medicilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov au transmis, duminică, un comunicat în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de contractul-cadru privind acordarea asistenţei medicale, în vigore din 1 iulie 2014.

“Conform modificărilor efectuate în sistemul informaţional unic integrat (SIUI), medicilor de policlinici, nu li se mai decontează pentru luna iulie 2014 două consultaţii pe lună pentru asiguraţii cu boli cronice (aşa cum s-a procedat pînă acum), ci numai una. Evident, în primă instanţă vor suferi medicii, care vor avea un venit diminuat cu circa 30%. Căci atât reprezintă cunatumul consultaţiilor respective. Luna următoare, vor avea de suferit pacienţii, căci medicii, care pînă acum erau plătiţi pentru că au efectuat o a doua consultaţie (vom reveni asupra importanţei acesteia a doua consultaţii), nu o vor mai efectua”, se spune în comunicat.

În aceste condiţii, pacienţii nu ar avea alte opţiuni să beneficieze gratuit de această consultaţie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar