full screen background image

Casa de Pensii, peste 200 de prestaţii pentru accidente de muncă şi îmbolnăviri profesionale

casa de pensii suceava     În prima jumătate anului, Casa Judeţeană de Pensii Suceava şi-a onorat activităţile specifice de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, conform Legii nr. 346/2002 soluţionate fiind toate cele 202 de cereri de acordarea de drepturi, se arată într-o informare a instituţiei sucevene.

Conform purtătorului de cuvânt, Loredana Ciot, în 23 de cazuri de îmbolnăviri profesionale, instituţia a procedat la achitarea contravalorii serviciilor medicale acordate prin Casa de Asigurări de Sănătate Suceava.

În alte 84 de situaţii, CJP Suceava a stabilit acordarea de prestaţii în bani pe termen scurt şi lung, acestea luând forma de indemnizaţii şi compensaţii pentru atingerea integrităţii corporale şi a despăgubirilor, în situaţii de deces.

Totodată, potrivit informării Casei Judeţene de Pensii, de la noii angajatori, cât şi de la cei care şi-au modificat codul CAEN, până la finele primului semestru al anului 2014, au fost preluate declaraţii pe propria răspundere privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Pe această linie, lucrătorii instituţiei au consiliat 7 întreprinderi, iar în ceea ce priveşte elaborarea tablourilor de prevenire a accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, au fost întocmite 51 de asemenea documentaţii preventive, toate fiind înaintate angajatorilor.

Asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale reprezintă o asigurare de persoane, face parte din sistemul de asigurări sociale, este garantată de stat şi cuprinde raporturi specifice prin care se asigură protecţia socială a salariaţilor împotriva diminuării sau pierderii capacităţii de muncă şi decesului acestora în urma accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.

Asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale îşi propune prevenirea accidentelor de muncă şi bolilor profesionale; reabilitarea medicală şi socio-profesională a asiguraţilor, victime ale accidentelor de muncă şi ale bolilor profesionale, precum şi recuperarea capacităţii de muncă a acestora; acordarea de prestaţii în bani pe termen lung şi scurt, sub formă de indemnizaţii şi alte ajutoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar