full screen background image

Amenzi de aproape 90.000 de lei, după 3 zile de controale ale Poliţiei Rutiere

Politia rutiera     Excesul de viteză şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice reprezintă, în continuare, cauzele unor accidente rutiere cu consecinţe din cele mai grave.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, în perioada 1 – 3 august, agenţii Serviciului Rutier Suceava au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule  pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice sau nu respectă regimul legal de viteză.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 4 infracţiuni şi au fost reţinute 20 de permise de conducere, fiind retras şi un certificat de înmatriculare.

Au fost aplicate 287 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 87.940 de lei, din care 9 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 68 pentru abaterile pietonilor, 8 pentru nepurtarea centurilor de siguranţă şi 81 pentru alte abateri.

Un bărbat, de 51 de ani, din  municipiul Vatra Dornei, a condus autoturismul, în timp ce avea o concentraţie alcoolică de 0,18 mg/l alcool pur în sânge. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Un tânăr, de 29 de ani, a condus motocicleta, pe DN 17 Dorna Candrenilor, cu viteza de 94 de km/h şi nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului şi la semnalele acustice şi luminoase, fiind urmărit și oprit ulterior pe raza municipiului Vatra Dornei. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

comments

comments




Leave a Reply

avatar