full screen background image

Încasările la bugetul sucevean au crescut cu 7,43 la sută

bani romanesti noi     În trimestrul al II-lea al anului 2014, gradul de încasare a veniturilor bugetului local sucevean a crescut cu 7,43%, în comparaţie cu perioada similară anului 2013, se arată în raportul privind aprobarea execuţiei bugetelor municipiului Suceava.

Conform acestuia din urmă, gradul de încasare a veniturilor, determinat ca raport între intrările totale şi suma veniturile programate, a fost, în cel de al doilea trimestru al anului în curs, de 72,69%.

Astfel, în cazul secţiunii de funcţionarea a bugetului local, gradul de realizare a veniturilor a atins nivelul de 84,09%, în timp ce la secţiunea de dezvoltarea, realizările au avut un nivel evident inferior,  respectiv unul de 27,42%.

Pe de altă parte, gradul de realizare cheltuielilor, calculat ca raport între plăţile efectiv făcute şi cele aprobate,  acesta a fost, în trimestrul al II-lea anului, de 72,62%.

La fel ca mai sus, pe secţiunea de dezvoltare a bugetului local, cea responsabilă, generic, cu investiţiile, realizările sunt de doar 27,83%, în timp ce la secţiunea de funcţionare a aparatului administrativ, gradul de realizarea a cheltuielilor a fost de 84,03%.

comments

comments




Leave a Reply

avatar