full screen background image

500.000 de lei pentru reparaţii şi ingienizări în şcoli

reparatii scoli     Consilierii locali suceveni au aprobat disponibilizarea unei sume de 505.000 de lei, bani care vor lua calea unităţilor preşcolare şi şcolare din municipiul Suceava, în vederea susţinerii financiare a reparaţiilor şi cheltuielilor materiale premergătoare viitorului ciclu de învăţământ.

Ion Lungu, şeful executivului municipal, a declarat că autorităţile locale trebuie, şi manifestă preocupare, pentru pregătirea deschiderii în condiţii bune a anului şcolar 2014-2015. Edilul-şef  sucevean a ţinut să precizeze că, în ciuda crizei economice şi austerităţii bugetare, în 2014 alocările către unităţile de învăţământ sucevene au fost în creştere.

Lungu: „Bugetul pentru şcoli a fost în acest an cu circa 10% mai mare şi aici, mă refer, la cheltuieli materiale, şi nu la salarii pentru profesori. Facem eforturi, şi eu sunt de părere că s-au schimbat multe în şcolile din municipiul Suceava, însă mai sunt lucruri de făcut, iar din punct de vedere administrativ, vrem să ne asigurăm că totul este în ordine, atât în învăţământul preşcolar, gimnazial, cât şi în cel liceal. După întoarcerea din concediul de odihnă, voi inspecta personal fiecare unitate şcolară din capitala de judeţ.

Responsabilitatea pentru derularea intervenţiilor respective revine managerilor şi consiliilor de administraţie a unităţilor şcolare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar