full screen background image

S-a încheiat prima sesiune de admitere la USV

Camera 360     Oferta educațională pentru sesiunea de admitere din iulie 2014 a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a cuprins 44 de programe de studii de licență și 36 de programe de masterat, care au oferit absolvenților de liceu peste 1.058 de locuri bugetate, iar deținătorilor titlului de licențiat, 485 de locuri finanțate de stat, la care s-a adăugat un număr important de locuri cu taxă.

Ca și în anii anteriori, candidații dornici să urmeze cursurile instituției sucevene provin din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, dar și din Republica Moldova sau Ucraina.

Miercuri, 30 iulie, s-a încheiat prima sesiune de admitere la USV, urmând ca locurile rămase libere în urma neînmatriculărilor să fie scoase pentru admiterea din sesiunea din toamnă (8-12 septembrie).

Interesul pentru programele de licență și masterat organizate în cadrul celor nouă facultăți ale USV se menține practic constant, rezultatele preliminarii de la sfârșitul zilei de 30 iulie indicând un număr de 2.219 persoane înmatriculate, comparativ cu 2.130 de candidați care aleseseră universitatea suceveană în anul 2013.

Dacă la programele de studii de licență cu frecvență și la distanță s-a înregistrat o ușoară scădere a cifrei (aproximativ 10%), la programele de studii masterale numărul celor înmatriculați cunoaște o semnificativă creștere față de sesiunea iulie 2013.

Trebuie menționat faptul că, potrivit legislației în vigoare, înmatricularea este obligatorie, certificând opțiunea candidatului declarat admis de a deveni student la un anumit program de studii.

Pe parcursul zilei de 31 iulie vor fi afișate listele cu „bobocii” USV din prima sesiune de admitere.

În urma analizei procesului de înmatriculare și a definitivării situației statistice, locurile rămase libere (cu sau fără taxă) vor fi propuse pentru concursul de admitere din sesiunea din toamnă.

Sesiunea din toamnă se va desfășura conform următorului calendar:
Înscriere: 8-12 septembrie
Probe: 15 septembrie
Afișare rezultate: 15 septembrie
Depunere contestații: 16 septembrie
Afișare rezultate contestații: 16 septembrie
Înmatriculări: 16-18 septembrie
Afișare rezultate finale: 19 septembrie

comments

comments




Leave a Reply

avatar