full screen background image

Mii de locuri neocupate la marile universităţi de stat

Univ_Al_I_Cuza_Iasi     Aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, multe din locurile scoase la concurs de universităţile mari de stat la admiterea la facultate din 2014 au rămas neocupate după prima sesiune şi sunt reportate pentru cea de-a doua sesiune, deschisă până în luna septembrie. Doar 1.600 sunt disponibile la Politehnică.

La Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB), aproape o treime din locurile scoase la concurs la admiterea din iulie 2014 au rămas neocupate, potrivit datelor publicate pe site-ul oficial. Chiar şi la Automatică au rămas 9 locuri libere, cu taxă ce-i drept.

Astfel, din cele aproape 6.000 de locuri la buget şi la taxă, în jur de 1.600 sunt disponibile pentru sesiunea din toamnă, pentru care înscrierile au început în 28 iulie şi continuă până pe 12 septembrie. Din acestea, peste 700 sunt chiar locuri bugetate, dar pe care candidaţii nu s-au înghesuit în acest an, cele mai multe la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, 155 şi Inginerie în limbi străine, 117. Potrivit reprezentanţilor UPB, cei care au luat peste 5 la prima sesiune în care s-a dat examen se pot înmatricula direct pe locurile disponibile, iar ceilalţi trebuie să treacă printr-o probă compusă dintr-un test grilă şi un interviu pentru a vedea motivaţia candidaţilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar