full screen background image

Consilier local din Vatra Dornei, în coflict de interese

primaria vatra dornei     Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Marcel Cojocaru, consilier local la Vatra Dornei, întrucât a participat la ședinţa de consiliu în care s-a votat hotărârea privind închirierea unei centrale termice de la  “Regnafor”, societate al cărei administrator este.

Cojocaru a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

A.N.I. susţine că fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar