full screen background image

Judeţul Suceava îşi actualizează monografia economico-militară

judetul suceava     Aleşii judeţeni suceveni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea monografiei economico-militare actualizată a judeţului Suceava.

Monografia cuprinde date şi informaţii referitoare la principalele elemente geografice şi de infrastructură, resursele materiale, energetice şi umane utile forţelor sistemului naţional de apărare din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale, pentru asigurarea ordinii publice şi securităţii naţionale, prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă şi de criză, precum şi pentru sprijinul acordat naţiunii gazdă, pe fondul acţiunilor comune cu statele membre NATO şi partenere.

În monografie sunt cuprinse, printre altele, date privind reţeaua hidrografică, fondul forestier, reţelele rutiere, reţelele de cale ferată, reţelele de comunicaţii, reţelele de energie electrice, operatorii economici, locurile de depozitare, unităţile de asistenţă medicală, conductele magistrale de transport, aeroporturile, fondul de adăpostire şi sistemul de protecţie în situaţii de urgenţă.

Conform prevederilor legale, Consiliul Judeţean are atribuţii în domeniul pregătirii teritoriului pentru apărare, întocmind şi punând la dispoziţia Centrului Militar Judeţean, monografia economico-militară a judeţului Suceava.

Prin acest demers, este urmărită menţinerea pachetului de informaţii de importanţă militară pentru judeţul Suceava, cât mai complex şi exact, actualizarea fiind o obligaţie care se subsumează efortului naţional de protecţie a teritoriului pentru cazurile de forţă majoră

comments

comments




Leave a Reply

avatar