full screen background image

Interdicţie totală pentru căruţe, pe raza municipiului Suceava

caruta sv     Consilierul local sucevean, Adrian Arămescu, iniţiază un proiect de hotărâre prin care propune colegilor săi de deliberativ să-şi dea votul pentru interzicerea totală a accesului atelajelor cu tracţiune hipo pe raza municipiului Suceava.

Arămescu îşi întemeiază iniţiativa prin aceea că urbea capitală judeţ se doreşte a fi un oraş european și „nicăieri în Europa nu vezi căruţe circulând prin centrul oraşului şi încurcând circulaţia”.

Arămescu: „În primul rând, căruţele trase de cai creează ştrangulări în traficul auto, iar în cazul numeroaselor accidente nu se pot obţine despăgubiri, pentru că, evident, aceste vehicule nu sunt asigurate. Tot ca urmare a accesului acestor mijloace de transport, străzile oraşului sunt mai mizerabile, starea de curăţenie având din suferit şi prin aceea că proprietarii căruţelor, scormonind prin tomberoane, compromit colectarea selectivă şi împrăştie gunoaiele peste tot, mai ceva decât câinii vagabonzi. Conducătorii atelajelor în cauză, provenind din localităţile vecine, dar şi din zone mărginaşe ale Sucevei, se fac uneori vinovaţi și de sustragerea capacelor de fontă de la gurile de canal, a elementelor de protecţie a spaţiilor pentru strângerea deşeurilor menajere, precum şi a altor bunuri. În plus, atunci când sunt surprinşi asupra faptei, aceaştia devin turbulenţi şi  agresivi.”

Un regulament aprobat de Consiliul Local prevede că, în intervalul 15 martie – 15 septembrie, între orele 6.00 – 8.00 şi 20.00 – 22.00, căruţele pot parcurge doar anumite străzi din municipiu, agreate fiind transporturile făcute de agricultori, prevederi care, evident, nu au fost respectate.

Arămescu vrea să impună modificarea acestui regulament, susţinând că produsele agricole pot fi transportate şi pe drumurile de ocolire din jurul municipiului Suceava, şi este de părere că respectarea legii poate fi impusă doar prin constrângere, proiectul său de hotărâre prevăzând atât sancţiuni, cu amenzi de până la 3.000 de lei, cât confiscarea atelajului hipo surprins pe raza reşedinţei de judeţ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar