full screen background image

Contribuţia pentru asigurările de sănătate ar putea creşte până la 14%

bani romanesti noi     Contribuţia pentru asigurările de sănătate ar putea creşte până la 14 la sută, a declarat luni secretarul de stat din Ministerul Sănătății Dorel Săndesc.

Acesta a precizat că o discuţie în acest sens a avut loc și cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, care au considerat că o astfel de măsură este “esenţială şi justificată”, informează Mediafax.

„A fost o discuţie privind analiza sistemului de sănătate. Nu este un obiectiv sau o măsură stabilită de Guvern. Au fost discuţii globale. Nu avem o discuţie sau decizii la nivel interministerial. Este doar o discuţie în perspectivă şi merită făcută, după părerea mea”, a spus secretarul de stat, la conferinţa de presă dedicată Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Hepatitei.

„Am văzut sondaje în care oamenii pun pe primul loc sănătatea, fiind de acord să plătească mai mult. Discuţia e necesară şi am discutat inclusiv cu FMI. Este o dezbatere pe care vrem să o avem. Părerea mea e că ar trebui revenit la nivelul anterior, pentru că această contribuţie este la nivel standard în UE, 13,5-14 la sută”, a mai spus Săndesc.

 Totuși, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a declarat pentru B1 TV că ministerul nu ia in considerare majorarea contribuțiilor la sănătate în anii următori.

„Cred că domnul Dorel Săndesc se referea la o discuție mai veche din 2010, când s-a analizat posibilitatea creșterii contribuțiilor la sănătate.  Cred că este o declarație puțin scoasă din context, încă nu am apucat să vorbesc cu domnul Săndesc”, a precizat Oana Grigore.

comments

comments




Leave a Reply

avatar