full screen background image

Consilierii judeţeni laudă pentru concursul “FLOARE DE BUCOVINA”

floare de bucovina     Prima etapă a concursului “Floare de Bucovina”, iniţiat de Consiliul Judeţean, scoate în evidenţă realizările administraţiilor locale.

Comisia concursului – formată din consilieri judeţeni, un artist plastic, arhitectul şef al judeţului şi un reprezentant al Direcţiei de Drumuri şi Poduri – a întocmit un referat în care spune că aspectul clădirilor publice “se prezintă bine şi foarte bine”, că drapelele şi însemnele statului sunt „de bună calitate” şi că drumurile sunt „asfaltate sau betonate”.

De asemenea, rigolele şi şanţurile sunt „bine întreţinute”, iazurile şi cursurile de apă sunt „curate”, islazurile „fertilizate”, iar Primăriile au depus „eforturi mari” pentru plantarea de flori, arbuşti şi arbori.

Mai sunt scoase în evidenţă – fără a se face nominalizări – că unităţile de învăţământ, căminele culturale şi bisericile au fost modernizate, iar proiectele de apă şi canalizare merg bine.

Între atâtea succese, comisia a descoperit şi un neajuns – gradul redus de realizare a veniturilor proprii de către administraţiile locale.

În prima etapă, membrii comisiei au vizitat 60 de localităţi, adică ceva mai mult de jumătate din întreg judeţul.

Tocmai din acest motiv comisia concursului “Floare de Bucovina” nu a prezentat nici un fel de ierarhii, punctaje sau calificative.

comments

comments




Leave a Reply

avatar