full screen background image

Complexul de recuperare neuro-psiho-motorie „Blijdorp-O nouă viaţă” se extinde

Blijdorp     Aleşii judeţeni suceveni vor dezbate înspre aprobare, în şedinţa de luni, 28 iulie, o propunere de protocol care se va încheia între Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului,  Asociaţia „Blijdorp” România, Asociaţia „Blijdorp” Belgia.

Scopul protocolului constă în susţinerea lucrărilor de extindere a capacităţii Centrului de zi pentru copiii cu dizabilităţi, cât şi a Centrului de zi pentru adulţi cu handicap din cadrul Complexului de recuperare neuro-psiho-motorie „Blijdorp-O nouă viaţă” Suceava.

În aprilie, deliberativul judeţean sucevean a aprobat deja  o hotărâre de prin care spaţiile destinate minorilor cu nevoi speciale ar creşte de la 30 de locuri la 50 de locuri, iar cele pentru adulţii cu handicap de la 20 la 30 de locuri.

Pentru concretizarea acestor demersuri de extindere este necesară reamenajarea parterului clădirii, în vederea asigurării spaţiului pentru capacitatea suplimentară aprobată la Centrul de zi pentru copii, respectiv mansardarea şi amenajarea podului clădirii, în scopul măririi Centrului de zi pentru adulţii cu dizabilităţi.

Colaborarea între Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului,  Asociaţia „Blijdorp” România, Asociaţia „Blijdorp” Belgia a debuta în 1998, obiectivul constând în modernizarea şi eficientizarea serviciilor de asistenţă socială pentru copii şi adulţi cu nevoi speciale din judeţul Suceava.

Finanţarea construcţiei podului cădirii şi dotarea cu mobilier şi echipament revine Asociaţiei „Blijdorp” Belgia, Consiliul Judeţean Suceava aprobă organigrama şi statul de funcţii, iar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului asigură fonduri pentru plata salariilor personalului, cheltuielilor materiale şi facturilor la utilităţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar