full screen background image

Arhiva Spitalului Judeţean se mută la Centrul economic de lângă Aeroport

Centrul eonomic     Arhiva Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va fi mutată la Centrul Economic „Bucovina”, obiectiv aflat în preajma Aeroportului „Ştefan cel Mare” şi care, în momentul de faţă, este neocupat.

Transferul se va face după ce unitatea sanitară suceveană a fost somată să părăsească spaţiul ocupat, în prezent, într-un imobil de pe strada „Avram, Iancu” nr. 1.

În acest sens, „pentru rezolvarea eficientă şi în condiţii de economicitate a situaţiei” Consiliul Judeţean Suceava a identificat o suprafaţă de 440 de metri pătraţi, administrată de Direcţia  de Administrare a Domeniului Public şi Privat al municipiului Suceava, aflată la etajul al doilea al Incubatorului de afaceri al Centrului Economic „Bucovina”, suprafaţă urmând a fi dată în administrarea Spitalului Judeţean.

„Ţinând cont că spaţiul de la etajul al II-lea al Incubatorului de afaceri este neocupat şi că acesta se pretează cerinţelor solicitate de Spitalul Judeţean pentru depozitarea fondului arhivistic, propun darea în administrare  a suprafeţei de 440 de metri pătraţi”, declară preşedintele Consiliului judeţean, Cătălin Nechifor.

Pe de altă parte, Vasile Rîmbu, directorul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava se adresează însă Consiliului Judeţean, semnalând că, „pentru ca acest spaţiu să fie corespunzător păstrării documentelor în condiţiile stabilite de legislaţia în vigoare, asigurându-se împotriva distrugerii, degradării şi sustragerii, este necesar ca acesta să fie amenajat şi dotat conform Legii arhivelor naţionale”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar