full screen background image

Pod rupt în Vrancea, peste 2.000 de oameni sunt izolați

pod rupt vn     Peste două mii de oameni din Vrancea sunt izolaţi de aseară, după ce podul către comuna Nistoreşti a fost rupt de viitură. În Medgidia, furtuna a pus la pământ mai mulţi copaci, iar în Dâmboviţa apa a intrat în mai multe case şi gospodării.

„Această ruptură s-a produs în 20 de minute, deci nu a durat o veşnicie, 20 de minute”, a spus primarul din Nistorești.

„Aşa ceva nu am mai văzut de când au fost, în 2005, inundații, dar aşa de repede si să facă aşa stricăciuni nu am mai văzut”, a povestit un localnic.

Accesul în zonă este acum interzis pentru că pericolul îi pândeşte pe localnici la orice pas. Nu e nevoie decât de un minut pentru a auzi din nou sunetul unei alte bucăţi din acest pod care se rupe şi să ajunge în răul Naruja.

Vrema rea a făcut pagube şi în Constanţa. O furtună puternică, cu grindină, a pus la pământ câţiva copaci şi a smuls mai multe acoperişuri, în Medgidia. Cinci maşini au fost avariate de bucăţile de metal şi ţiglă desprinse de pe blocuri, iar pasajul de sub podul de cale ferata a fost parţial inundat.

Apa a intrat în curţile şI în casele oamenilor din Voineşti judeţul Dâmboviţa pentru a doua oară în mai puţin de 24 de ore.

În acest moment, este cod galben de inundaţii pe râuri din 21 de judeţe. Acesta va rămâne în vigoare până astăzi la ora 13.00.

comments

comments




Leave a Reply

avatar