full screen background image

Militant prorus: Noi am doborât avionul

avion prabusit ucr     Un rebel prorus a declarat, joi, pentru Corriere della Sera, că a fost implicat în doborârea zborului MH17, în estul Ucrainei. El susține că a primit ordin de la comandant, crezând că este vorba de un avion militar ucrainean, relatează The Independent.

”Am doborât un avion către Kiev, ne-a spus superiorul nostru. Am crezut că avem în vedere piloți ucraineni, în schimb am găsit civili decedați. Toți acei săraci oameni cu bagaje cu siguranță nu aveau nicio legătură cu armata”, a declarat rebelul prorus.

Bărbatul susține că atât el, cât și colegii lui au văzut ”o explozie uriașă în cer” și se pregăteau să înfrunte trupele din ”unul din avioanele fasciste ale Kievului”, despre care comandantul lor le spusese că a fost doborât.

”Oamenii mei și cu mine ne uitam după parașute pe sol și în copaci. Dintr-o dată am văzut o bucată de material. Sub ea se afla trupul unei fetițe. A fost oribil. Atunci mi-am dat seama că era un avion cu civili, nu unul militar. Și toți acei oameni decedați erau civili. Mormanul de bagaje a confirmat asta”, a povestit rebelul prorus.

Totodată, în ziua incidentului, Igor Strelkov, un fost ofițer de informații rus și lider al auto-proclamatei Republici Populare Donețk, a postat un mesaj în care vorbea de doborârea unui ”avion de transport ucrainean”, în aceeași zonă în care s-a prăbușit MH17.

Conversația a fost înregistrată de serviciile de securitate ucrainene (SBU) și a fost făcută publică din greșeală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar