full screen background image

Licitaţia de reabilitare a zece străzi din fonduri europene, blocată până pe 4 august

asfaltari     Nebunie totală la licitaţia pentru desemnarea operatorului care va reabilita, cu fonduri europene de 8 milioane de euro, 10 străzi din municipiul Suceava.

După ce două firme din Botoşani şi Iaşi au fost din start descalificate, pentru neîndeplinirea condiţiilor, licitaţia, derulată în luna martie, a fost câştigată de asocierea Idecon Spania – Victor Construct Botoşani.

A urmat contestaţia depusă de societăţile Geprocon Iaşi şi Tehnic Asist Botoşani, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor anulând licitaţia.

În schimb, alte 5 firme care nu au înaintat contestaţii nu au mai fost primite la următoarea licitaţie.

Noua şedinţă a fost câştigată de Idecon – Victor Construct, dar la actualizarea ofertei, asocierea a fost descalificată, din cauza neactualizării valorii salariului minim, fiind desemnată câştigătoare firma Geprocon.

La rândul ei, asocierea Idecon – Victor Construct a depus o nouă contestaţie, pe motiv că oferta lor din prima licitaţie a fost făcută publică.

Având în vedere toată tevatura, primarul Ion Lungu a declarat, astăzi, că aceste firme de construcţie “se dovedesc a fi mai mult firme de avocatură”.

Lungu: “Firmele de construcţii au devenit mai mult firme de avocatură. În loc să înceapă lucrările din această vară, firmele se luptă între ele prin contestaţii şi prin invocarea a fel de fel de paragrafe legislative.Situaţia s-ar putea lămuri luna viitoare, când constestaţiile firmelor rămase în cursă pentru semnarea contractului vor fi analizate de Curtea de Apel Bucureşti.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar