full screen background image

Comisarii suceveni de mediu au suspendat activitatea a şase agenţi economici

adriana iordache     În primul semestru al anului 2014, lucrătorii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu au avut un total de 518 de controale, informează comisarul şef Adriana Iordache.

Oficialul instituţiei sucevene face cunoscut că personalul din subordine a  întreprins 209 de inspecţii planificate la obiective încadrate în clasele de risc A, B, C şi D şi cuprinse în Planul de control pentru anul 2014, dintre care 110 în domeniul poluării industriale, iar 99 în cel al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.

În perioada la care facem referire, comisarii de mediu suceveni au desfăşurat, de asemenea, 309 inspecţii neplanificate, 229 fiind pe linia controlului poluării industriale, iar 80 pe cea a controlului biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.

În cadrul acestora din urmă, 87 de acţiuni au fost desfăşurate pentru verificarea sesizărilor şi petiţiilor; 5 în vederea respectării condiţiilor impuse de actele de reglementare, iar 9 inspecţii au fost urmare a auto-sesizării.

Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu a impus efectuarea a 116 inspecţii, în timp ce 85 de controale au avut loc în colaborare cu alte autorităţi, respectiv cu Instituţia Prefectului a judeţului Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” şi Sistemul de Gospodărire a Apelor.

Comisarul şef Adriana Iordache  a declarat că, în timpul acţiunilor de control, au fost constatate 68 de sancţiuni contravenţionale principale, controlorii aplicând 33 de amenzi, în valoare totală de 495.600 de lei, şi dând 35 de avertismente. Comisarii suceveni de mediu au luat măsura aplicării a 6 sancţiuni contravenţionale complementare de suspendare a activităţii agenţilor economici, făcând şi o propunere de suspendare a actelor de reglementare, respectiv a autorizaţiei de funcţionare pe linie de mediu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar