full screen background image

Ponta: România trebuie să își asume reducerea CAS

ponta     Premierul Victor Ponta a declarat marți, la Sibiu, că România trebuie să își asume reducerea CAS, dacă dorește crearea de noi locuri de muncă fiscalizate, iar acum este un moment bun pentru această măsură.

”Astăzi, la București, voi avea încă o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri și voi prezenta acestora și implicit opiniei publice toată situația economică a României după trei ani de guvernare. Este un moment în care România trebuie să își asume această modificare legislativă, o reducere a contribuțiilor de asigurări sociale, pentru a-și atinge un obiectiv fundamental, și anume mai multe locuri de muncă fiscalizate, la alb. Or, pentru acest obiectiv, merită orice alte sacrificii. E un moment bun în care ne putem permite acest lucru și cred că orice guvern și orice președinte al României trebuie să susțină crearea de noi locuri de muncă”, a precizat șeful Guvernului.

Prim-ministrul consideră că România trebuie să facă mai multe pentru crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri.

”Este unul din domeniile în care România trebuie să facă mult mai mult în continuare. Mă gândesc și la cei tineri, pentru că nu toți absolvenții au șansa pe care o au cei de aici, de la instituțiile de învățământ militar. Ei termină Academia și imediat au un loc de muncă în cadrul Ministerului Apărării sau Ministerului de Interne sau Ministerului Justiției. Or, ideea este să reușim pentru cât mai mulți din absolvenții de toate tipurile de sisteme de educație din România să își găsească cât mai repede un loc de muncă. Ca să avem locuri de muncă, trebuie să avem o fiscalitate scăzută, în așa fel încât să stimulăm crearea de locuri de muncă și mai ales plata acestora, cum se spune la alb”, a precizat premierul.

Întrebat de ce a menționat supra-acciza ca măsură de compensare a reducerii CAS, premierul a explicat faptul că din toate măsurile luate, “unele populare, altele mai puțin populare, cum a fost creșterea accizei, am reușit să păstrăm în acest an și vom reuși și în anii care urmează, să păstrăm toate țintele de deficit bugetar și de cheltuieli pe care le avem și de venituri”.

“Cred că va fi foarte clar pentru oricine din această țară, care înțelege că trebuie să creăm locuri de muncă. Că dacă nu avem locuri de muncă, tineri care să muncească, să plătească mai departe taxe, nu o să mai avem la un moment dat, peste 10 — 20 de ani, din ce să plătim pensiile”, a mai spus Ponta.

Recent, șeful Guvernului a arătat că măsura va fi luată în urma unor consultări cu mediul de afaceri și instituțiile internaționale și a fost susținută de toate partidele, inclusiv cele din opoziție, dar că s-a considerat că până acum nu era momentul prielnic.

“Noi am venit și am spus, în primul rând în fața Comisiei economice, a FMI și în fața Parlamentului: suntem într-o situație, avem creșterea economică cea mai mare din Europa, avem inflație sub unu la sută, avem creșterea producției industriale și a exporturilor, adică o creștere economică sănătoasă nu pe speculații imobiliare, avem o agricultură care s-a dezvoltat foarte bine. Deci, e un moment bun. (…) Acum e momentul în care-mi pot permite ceva ce într-adevăr mă costă, cinci miliarde de lei este impactul negativ, dar pe care pot să-l acopăr din alte părți”, a explicat premierul.

Prim-ministrul Victor Ponta a participat marți la festivitatea de acordare a gradelor militare absolvenților Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar