full screen background image

Inflaţie de candidaţi pentru Cotroceni

palatul cotroceni     Cu mai puţin de două luni înainte de startul campaniei prezidenţiale, se anunţă inflaţie de candidaţi pentru Cotroceni. 15 competitori politici şi-au anunţat intenţia sau au fost desemnaţi de către partidele din care fac parte să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni. Cei mai mulţi doritori sunt pe partea dreaptă a scenei politice, acolo unde cele mai mari sanse le are însă Klaus Iohanis.

Candidatul cu cele mai mari şanse să câştige alegerile prezidenţiale este premierul Victor Ponta. Este cel mai bine cotat în sondaje şi deja şi-a anunţat intenţia de a candida. Lansarea oficială a candidaturii va fi făcută însă pe 29 iulie în cadrul Consiliului Naţional al PSD de la Craiova.

Un alt politician care vizează Palatul Cotroceni este preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Deşi a pus bazele unui partid, Partidul Reformator Liberal, cel mai probabil Tăriceanu va intra în competiţie din postura de candidat independent.

Din partea alianţei PNL-PDL, candidatul va fi anunţat la începutul lunii august, asta după ce Klaus Iohannis, proaspăt uns de liberali drept candidat la alegerile prezidenţiale va intra într-o competiţie internă cu prezidenţiabilul PDL, Cătălin Predoiu.

De la PDL şi-au mai exprimat intenţia de a candidat şi Monica Macovei, care s-a autopropus, dar şi proaspătul ei coleg de partid, Mihai Răzvan Ungureanu.

După ce a pierdut competiţia din interiorul partidului, şi Crin Antonescu ar putea fi un posibil candidat independent. Tot din postura de independent ar putea candida şi fostul prezidenţiabil al PSD din 2009, Mircea Geoană.

Deşi partidul lui Traian Băsescu şi-a desemnat candidatul pentru alegerile prezidenţiale, în persoana lui Cristian Diaconescu, lucrurile se pot schimba până în noiembrie. Este cunoscută intenţia Elenei Udrea de a fi mai mult decât preşedinte de partid.

Alţi candidaţi care vor mai intra în competiţia electorală sunt Dan Diaconescu din partea PPDD şi Kelemen Hunor de la UDMR.

Ioan Ghişe, Marius Cernea şi Viorel Cataramă vor candida ca independenţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar